Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X

Przepisy

Paella

2010-11-15

Składniki:
Mieszanka owoców morza 400g, papryki kolor 2 szt., cebula 1 szt., czosnek 4 ząbki, groszek zielony - ćwierć małej puszki, pietruszka zielona - ćwierć pęczka, ryż - ćwierć szklanki, szafran, bulion drobiowy 4 szklanki, oliwa z oliwek 5 łyżek.

Przygotowanie:
Wszystkie warzywa tniemy w kostkę i przysmażamy z owocami morza na oliwie na średnim ogniu, następnie wsypujemy do nich surowy ryż i dolewamy powoli bulion z dodatkiem szafranu. Mieszając gotujemy ok. 20 min na małym ogniu. Doskonałe danie obiadowe lub kolacyjne.

powrót