Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X

Przepisy

Krewetki zapiekane

2010-11-15

Składniki:
jedno opakowanie krewetek (170 g) w zalewie, 1 szklanka tartej bułki, pół kostki masła, 3 ząbki czosnku, pęczek zielonej pietruszki, sól, pieprz, łyżeczka suszonych przypraw ziołowych (bazylia, oregano, tymianek itd.).

Przygotowanie:
krewetki obtaczać w tartej bułce i ułożyć w niedużych kokilkach lub płaskich muszlach. Masło wymieszać z solą, pieprzem, rozgnieconym czosnkiem, drobno pokrojoną pietruszką i suszonymi ziołami, a następnie położyć 3/4 łyżki na każdą kokilkę, zapiec w gorącym piekarniku przez 5 min. (do zarumienienia). Podać po wyjęciu z piekarnika z bułką i piwem.

powrót