Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X

Przepisy

[<|] < 1 2 3
Pasta a'la Romana

2010-11-10

Makaron gotujemy aldente, czyli półtwardy, i odkładamy w ciepłe miejsce, przelewając go po odcedzeniu olejem. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy po kolei czosnek pocięty w plasterki, małże, surimi i krewetki grenlandzkie.

więcej
Sałatka z raków

2010-11-10

Na płaskim talerzu ułożyć liście sałaty, na niej jajka pokrajane w ósemki. Raki wyjąć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, położyć na jajkach. Sos wymieszać z koprem i polać.

więcej
Smażone surimi krabowe na czosnku z tostami

2010-11-10

Surimi rozwarstwiamy na nitki. Na rozgrzane masło wrzucamy drobno pocięty czosnek i surimi. Smażymy na patelni na średnim ogniu ok. 3 min., następnie podlewamy winem i dusimy ok. 2 min. Serwujemy na opieczonych tostach.

więcej
Paluszki krabowe zapiekane w cieście naleśnikowym

2010-11-10

Każdy kawałek maczać w cieście i smażyć na patelni w gorącym oleju. Podawać natychmiast, wyłożone na liście zielonej sałaty, jako przystawkę. Można polać je sosem takim samym jak w koktajlu z krewetkami.

więcej
Paluszki krabowe - surimi - jako przystawka

2010-11-10

Surimi wyjąć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, następnie ułożyć na talerzu liście sałaty, a na nich paluszki. Podawać z sosem umieszczonym w osobnej miseczce.

więcej