Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X

Przepisy

1 2 3 > [|>]
Frito misto di mare

2010-11-15

Mąkę mieszamy z sodą i przyprawami, następnie panierujemy w niej krewetki i wrzucamu na głęboki tłuszcz. Podajemy obficie skropione cytryną.

więcej
Paella

2010-11-15

Wszystkie warzywa tniemy w kostkę i przysmażamy z owocami morza na oliwie na średnim ogniu, następnie wsypujemy do nich surowy ryż i dolewamy powoli bulion z dodatkiem szafranu.

więcej
Małże zapiekane

2010-11-15

Małże wyjąć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć. Podgrzać wino. Dodać małże i gotować 5 min. Odstawić. W rondelku rozgrzać masło, poddusić pieczarki i warzywa do miękkości, dodać mąkę i gotować 2min.

więcej
Krewetki skwierczące pili pili

2010-11-15

Obrane kreweki wrzucamy na rozgrzaną oliwę z czosnkiem pociętym w plasterki i papryką, smażymy ok. 3 min. na średnim ogniu. Serwujemy w gorących gliniankach. Doskonała przystawka.

więcej
Koktail z krewetkami

2010-11-15

Sałatę pokroić w duże kwadraty, ogórek w kostkę, jajka w ósemki, szczypiorek drobno. Krewetki odsączyć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, dodać do pozostałych składników, wymieszać z sosem i wstawić na godzinę do lodówki.

więcej